nieuws

“Vestigingsplaats met mogelijkheden”

Warehousing

PolanenPark is een nieuw bedrijventerrein dat zichzelf nog moet bewijzen. De mogelijkheden om uit te groeien tot een belangrijke, logistiek park zijn aanwezig.

“Vestigingsplaats met mogelijkheden”

PolanenPark ligt tussen Amsterdam en Haarlem. Het is een nieuw bedrijventerrein op een zichtlocatie bij het knooppunt Rottepolderplein langs de A9. Direct in de buurt ligt de A5, de verbinding tussen de Amsterdamse haven en de Haarlemmermeer. Schiphol ligt op tien minuten en de Amsterdamse haven is in een kwartier te bereiken. Omdat het bedrijventerrein aan de ringvaart van de Haarlemmermeer ligt, is transport over het water mogelijk. Daarnaast ligt het park aan de spoorlijn tussen Haarlem en Amsterdam. Polanenpark is een gezamenlijke ontwikkeling van SADC, de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, de provincie Noord-Holland en Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noordzeekanaalgebied (RON).

SADC is de projectontwikkelaar. PolanenPark is volgens SADC een hoogwaardige vestigingsplaats voor bedrijven in de zwaardere milieucategorieën 4 en 5 die belang hechten aan kwaliteit. Het terrein is 22 hectare groot, waarvan inmiddels 6 hectare is uitgegeven.Dit betreffen twee distributiebedrijven, PostNL en Air Products.

Infrastructuur

Wegen: A9-A5

Spoor: spoorlijn Haarlem-Amsterdam

Water: Amsterdamse haven en de Haarlemmermeer

Lucht: Schiphol

Belangrijkste gebruikers

PostNL en Air Products

Meer Informatie

www.polanenpark.nl

 

Centrale ligging gaf de doorslag

PostNL is een van de twee bewoners van PolanenPark. In het najaar van 2013 is het nieuwe sorteer- en districutiecentrum van PostNL Pakketten geopend. PostNL heeft op het PolanenPark een perceel van 1,7 hectare met daarop een depot van 5000 vierkante meter met parkeerplaatsen. Het pakkettendepot biedt plaats aan zo’n 300 arbeidsplaatsen in de regio. De vestiging in Halfweg/Haarlemmerliede gaat gemiddeld zo’n 60.000 pakketjes per etmaal verwerken. De reden dat PostNL gekozen heeft voor PolanenPark is de centrale ligging ten opzichte van Amsterdam. Nikaj van Hermon, Directeur transacties Real Estate PostNL:  “Met de zeer nabijgelegen snelwegen en de goede ontsluiting richting Haarlem en Amsterdam is PolanenPark een simpele  keuze voor een nieuw pakkettensorteer- en distributiecentrum van PostNL. We zijn het eerste bedrijf dat zich heeft gevestigd, dus logischerwijs zijn er nu nog minder voorzieningen dan op een doorontwikkeld bedrijventerrein. De logistieke ligging is voor ons uitstekend en belangrijker dan de voorzieningen. De door ontwikkeling van het bedrijventerrein is uiteraard wel wenselijk en we hopen snel nieuwe buren erbij te krijgen. Liefst bedrijven die wellicht voordeel kunnen hebben aan onze aanwezigheid met een Pakketten sorteer en distributiecentrum.”

Reageer op dit artikel