nieuws

“Percelen worden op vraag aangepast”

Warehousing

Tilburg is al een bekende logistiek hotspot. De stad staat al jaren in de top van de Logistieke Kaart van Nederland. Vossenberg West II moet die topnotering consolideren of zelfs verbeteren.

“Percelen worden op vraag aangepast”

De uitgifte van Vossenberg west II is gestart in 2012. Op Vossenberg west II zijn Claassen Transport en DB-Schenker (Nokia Siemens) momenteel de enige gebruikers. Verwacht wordt dat op korte termijn zich enige nieuwe gebruikers melden. Enkele grondtransacties zijn in een vergevorderd stadium. Er zijn beschikbare bouwkavels variërend in grootte van 7 tot 3 hectare. In totaal betreft dit bedrijventerrein ongeveer 100 hectare. De ringweg (Tangent) om Tilburg ontsluit samen met de Midden Brabant weg Vossenberg west II met de A58-A59.

Binnenvaart

Daarnaast wordt met de verbreding van het Wilhelminakanaal ingezet op een optimale bereikbaarheid over water (vaarklasse IV). Dit is afgerond in 2016.  Op Vossenberg West II is een  Barge terminal aanwezig en op drie kilometer afstand een railterminal die  aansluit op de tangent. De barge terminals in Tilburg, Waalwijk en Oosterhout werken samen om het vervoer over water zo efficiënt mogelijk plaats te laten vinden. “Doordat op het bedrijventerrein alleen logistieke bedrijven zich vestigen zijn de percelen zo ingedeeld dat we op vraag de percelen kunnen aanpassen. Daarnaast zijn alle percelen  voorzien van alle nutsvoorzieningen die noodzakelijk zijn voor logistieke bedrijvigheid.”

Groei

Tilburg is volgens eigen zeggen een jonge groeiende stad (groeiperspectief 2030 222.700 inwoners), die duidelijke keuzes maakt in haar economische focus en sterk inzet op werkgelegenheid voor haar inwoners. De gemeente faciliteert de ondernemer waar nodig en heeft  gespecialiseerde accountmanagers  die voor bedrijven 1 op 1 aanspreekpunt zijn (one stop shopping). Vossenberg West II is verbonden met drie fietsbruggen ten opzichte van een nabije woonwijk met ca. 40.000 inwoners zodat het optimaal bereikbaar is. Vossenberg West II wordt ontwikkeld in samenwerking met de investeerders Dokvast, Prodelta, Prologis, CBRE,DTS,C&W  en Weenink bedrijfsmakelaar. Dick Hoeks van de gemeente Tilburg:

Infrastructuur

Wegen: Ringweg (Tangent), A58-A59

Water: Wilhelminakanaal (vaarklasse IV in 2016), bargeterminal op 3 km

Spoor: railterminal op 3 km

Belangrijkste gebruikers: DB Schenker, Claassen Transport

Meer informatie: http://huisvandelogistiek.nl/, www.tilburg.nl

 

 

“Ideale ligging”

Logistiek dienstverlener Claassen is sinds 2013 gevestigd op Vossenberg West II. Daarvoor zat het bedrijf op Vossenberg West I. Behoefte aan meer ruimte (opslag, crossdock, kantoor, parkeerruimte) noopte eigenaar Florent Claassen de overstap te maken naar het nieuwe, aangrenzende bedrijvenpark. “Het park bevalt prima. Het is direct gelegen aan rondweg van Tilburg. Midden in Benelux, ideaal voor verkeer naar Frankrijk, Duitsland en Engeland. Dat is gunstig voor de looptijden. Alle voorzieningen zijn aanwezig: onder meer goede wegen, genoeg groen, glasvezel. Op de vraag os er nog knelpunten zijn of wensen antwoordt hij: “Er ontbreekt een vrije parkeerplaats voor vrachtwagens voor algemeen gebruik.”

Reageer op dit artikel