nieuws

Innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel

Warehousing

Bedrijfsactiviteiten die hoogte nodig hebben of het stapelen van functies: het is allemaal mogelijk op Hessenpoort in Zwolle. Op het bedrijventerrein mag worden gebouwd tussen de 15 en 20 meter.

Innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel

Bedrijvenpark Hessenpoort is geschikt voor groot- en kleinschalige bedrijvigheid. Het bedrijventerrein ligt ten noordoosten van de stad pal aan de A-28. De A31 – de belangrijkste noord-zuidroute in het westen van Duistland – ligt op nog geen

60 kilometer verwijderd van Hessenpoort. Terwijl de nabijgelegen A50 de route naar het zuiden ontsluit. Daarnaast ligt Hessenpoort in de buurt van de Hanzelijn en via het water is het park snel te bereiken via de Zuiderzeehaven in Kampen.

De gemeente Zwolle telt ruim 120.000 inwoners en heeft als regionaal centrum een hoge werkgelegenheidsfunctie (85.000 arbeidsplaatsen).

Koude Warmte Opslag

Het terrein heeft een netto omvang van 210 hectare. Er zijn diverse kavels beschikbaar, variërend in grootte vanaf 1 hectare. Door de opbouw van Hessenpoort is de indeling in kavels flexibel. Op de zuidstrook is er ruimte voor kleinere kavels, variërend van 2.500 tot 10.000 vierkante meter.  Op Hessenpoort staan innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel. Een deel van de bedrijven is niet aangesloten op het gasnet, maar maakt voor verwarming gebruik van Koude Warmte Opslag. Bij nieuwbouw wordt alleen gebruikgemaakt van duurzame ontwerp- en materiaaltoepassingen. Belangrijke logistieke bedrijven die actief zijn: Wehkamp (2015), DHL, TNT Express en Buisman. Ook Office Depot (zie kader) is op Hessenpoort gevestigd.

Infrastructuur

Wegen: Direct aan de A28

Water: Haven Zwolle (5 km), Haven Meppel (20 km), Zuiderzeehaven (Kampen 30 km)

Spoor: railterminal (Coevorden)

Belangrijkste gebruikers

Zehnder, Altre,  Ferm, Pouw Automotive,  DHL,  IKEA (2015), •Van der Valk, Buisman, De Weerd Logistics, Kuehne +Nagel, Office Depot.

Meer informatie

Zwolle.nl/hessenpoort

 

“Dichtbij uitvalswegen naar alle regio’s”

Office Depot is sinds 1999 op dit park gevestigd. Reden voor de keuze was de behoefte om een gedeeltelijk geautomatiseerd warehouse te bouwen. “Op de locatie waar we daarvoor zaten was hier geen mogelijkheid toe. Hessenpoort was een nieuw te ontwikkelen industrie terrein. Het park, voorziet in alle mogelijkheden die wij wensen”, stelt Frans Kirkove, manager logistics. Hij roemt de goede bereikbaarheid. “Het park ligt dicht bij uitvalswegen naar alle regio’s.” Ander pluspunt is volgens hem de uitstekende afspraken met betrekking tot parkbeveiliging. Als wens heeft hij betere parkeervoorziening voor vrachtwagens.

Reageer op dit artikel