nieuws

Heffiq levert twee Hysters aan metaalrecyclingbedrijf

Warehousing

Metaalrecyclingbedrijf Krommenhoek Metals uit Rotterdam heeft onlangs twee nieuwe Hyster vorkheftrucks in gebruik genomen. De twee verbranders, met hefcapaciteiten van 3,5 en 4,5 ton, garanderen een snelle, efficiënte en veilige inzet bij de metaalrecycling specialist.

Heffiq levert twee Hysters aan metaalrecyclingbedrijf

De 4,5-tons diesel heeft precies dezelfde bediening als zijn kleinere broer van 3,5 ton. Voor Krommenhoek Metals was er dan ook geen aanleiding om deze heftrucks eerst tijdens een pilot aan de tand te voelen. “We hebben al langer ervaring met Hyster. Onze chauffeurs weten exact hoe de trucks werken en wat ze kunnen. Zij komen dus niet voor verrassingen te staan. En dat komt de veiligheid ten goede”, zegt sales manager Bas Krommenhoek.

Groei in verwerking zware lasten

De voornaamste reden dat Krommenhoek deze twee robuuste Hysters heeft aangeschaft is het feit dat het handlen van het aantal zware lasten gegroeid is. “Om ook die op een veilige en betrouwbare manier te blijven verwerken, hebben we besloten om naast de 3,5-tonner ook een 4,5-tons vorkheftruck aan te schaffen.”

Minimale uitstoot schadelijke emissies

Bijkomend voordeel van de 4,5-tons dieseltruck is dat deze binnen de huidige regelgeving ook in gesloten en in halfopen ruimtes inzetbaar zijn. Daarboven op komt dat de verbrander af fabriek standaard is voorzien van een roetfilter, waardoor de uitstoot van schadelijke emissies daarbij bovendien minimaal.

Trucks zijn voorzien van klemrotator

Voor de verwerking van het schroot zijn de trucks door importeur Heffiq uitgerust met een Cascade klemrotator, die 360 graden draait. Het onderhoud aan de trucks heeft de metaalrecycler uitbesteed aan Heffiq. “Aangezien wij stilstand van onze trucks tot een minimum willen beperken, is onderhoud voor ons cruciaal” aldus Krommenhoek.

Reageer op dit artikel