nieuws

Grootste Rotterdamse Distripark

Warehousing

Distripark Botlek werd in 1991 in gebruikgenomen. Op distripark Botlek zitten aan de haven gerelateerde logistieke dienstverleners in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld transportbedrijven, trailerverhuurders, trailerreparatie bedrijven, bedrijven die zich bezighouden met opslag en distributie en bedrijven die groepagediensten leveren.

Grootste Rotterdamse Distripark

Distripark Botlek ligt op een kleine 2 km afstand van afrit 15 van de A15 te midden van de veelvuldig aanwezige industrie. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de verbreding van de A15 in verband met de realisatie van Maasvlakte II. Distripark Botlek zal daar direct de vruchten van plukken qua ontsluiting. Behalve een directe aansluiting op de A15 beschikt Distripark Botlek over een douanepost en is er een binnenvaartterminal gesitueerd, waar ook kustvaarders kunnen worden afgehandeld. In de directe nabijheid zijn twee Rail Chemical Centers gesitueerd waar ook logistieke bedrijven gebruik van kunnen maken.

Sporadisch nieuwe vestigingsmogelijkheden

Sporadisch zijn er vestigingsmogelijkheden voor nieuwe bedrijven. Die ontstaan dan door het vertrek of de beëindiging van de activiteiten van gevestigde bedrijven. Grond wordt uitgegeven in erfpacht door Havenbedrijf/gemeente Rotterdam. Er zijn geen bijzondere vestigingsregelingen voor de ondernemers. Voordeel van Distripark Botlek is dat er een BIZ (Bedrijveninvesteringszone) aanwezig is. Dit houdt in, dat ieder bedrijf bijdraagt aan de verbetering van de openbare ruimte in  samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam. Een ander pluspunt is dat er één aanspreekpunt is voor het gehele gebied.

Infrastructuur

Wegen: A15, N15
Spoor: geen aansluiting op het spoor
Water: Verbinding met open water via de Seinehaven, naar het Hartelkanaal, vervolgens naar de Oude Maas en dan naar de Nieuwe Waterweg.

Belangrijkste gebruikers

Schenker, DHL, De Rijke, Hollands Veem, Hellmann, Mourik, Estron

Meer informatie:

www.portofrotterdam.nl
www.distriparkbotlek.nl

 

Tussen twee containerterminals

Peter Hoozemans is directeur van opslag-, overslag- en expeditiebedrijf Hollands Veem en daarnaast voorzitter van de Belangenvereniging Distripark Botlek. Hij vertelt dat Hollands Veem vanaf  het begin van Distripark Botlek in 1992/1993 op het terrein gevestigd is. Daarvoor was het bedrijf gesitueerd aan de Marconistraat in Rotterdam: “Maar die plaats kreeg een andere bestemming. Distripark Botlek was voor ons een goed alternatief omdat het tussen de twee belangrijkste containerterminals van de Rotterdamse haven ligt en ook nog eens vlak naast de A15. Daarom zijn we toentertijd hier naartoe verhuist. En daar hebben we nooit spijt van gehad. Het is ons hier altijd goed bevallen. Wel is het op de A15 in de loop der jaren steeds drukker geworden, ook vanwege het toenemende verkeer van en naar Maasvlakte 1 en straks ook Maasvlakte 2. Daarom maken we ons wel zorgen over de bereikbaarheid van het gebied en die zorgen leven ook bij andere bedrijven. Toch gaan we er vanuit dat de congestieproblemen door de geplande verbreding van de A15 zullen verbeteren.”

Reageer op dit artikel