nieuws

Grootste bedrijventerrein in Gelderland

Warehousing

Bedrijventerrein Bijsterhuizen ligt tussen Nijmegen en Wijchen, pal aan de A73 en A326. Met 160 hectare bedrijventerrein is het park wat betreft oppervlakte het grootste bedrijventerrein in de provincie Gelderland.

Grootste bedrijventerrein in Gelderland

Bijsterhuizen wordt gekenmerkt als een hoogwaardig terrein voor met name bedrijven in de sectoren industrie, handel en logistiek. Het bedrijvenpark wordt ontsloten door de A50, A73 en A326 die het bedrijventerrein doorsnijdt. Ook grenst de A326 aan de op- en afrit.

Kavels

Op het grootste bedrijventerrein van Gelderland is per direct 26 hectare aan uitgeefbare bedrijfskavels beschikbaar. (bebouwingspercentage 80%, bouwhoogte 24 meter). De kavelmaat varieert van 2.000 m² tot meer dan 100.000 m² (10 ha). Op het terrein zijn verschillende logistieke spelers actief zoals: DHL. CEVA, Nabuurs het EDC van CRH Roofing materials. Het terrein wordt door geroemd door uitstraling, collectieve voorzieningen (collectieve beveiliging, gezamenlijke inkoop van nuts en aanbod van kwalitatief goed geschoold personeel.

Intergemeentelijk

Bijsterhuizen is een intergemeentelijk bedrijventerrein waar de gemeenten Wijchen en Nijmegen ieder voor 50 procent in participeren. Het bedrijventerrein heeft een bruto oppervlakte van 270 hectare en ligt voor circa 75 procent op grondgebied van de gemeente Wijchen. Bijsterhuizen heeft een eigen architectuur begeleidingscommissie die bouwplannen toetst. Lijnen naar betrokken ambtenaren zijn kort.

Infrastructuur

Wegen: A50, A73 en A326
Spoor: In de nabijheid
Water: Waal en indirect Maas

Belangrijkste gebruikers

DHL, Huisman Group, CEVA, Nabuurs het EDC van CRH Roofing materials. Bijsterhuizen wordt vooral genoemd als logistiek bedrijventerrein, maar herbergt ook  bedrijven in de metaal, zakelijke dienstverlening, accountancy, verhuizing, food en machinebouw.

Meer informatie: www.bijsterhuizen.nl

Reageer op dit artikel