nieuws

FNV in actie tegen tildruk Lidl

Warehousing

Distributiemedewerkers én werknemers in de winkels van Lidl kampen met gezondheidsklachten doordat ze te zwaar en te lang moeten stapelen en tillen.

FNV in actie tegen tildruk Lidl

Dat blijkt uit een rapport dat FNV Handel heeft opgesteld. Het rapport wordt maandag aan Lidl-cfo Erwin Bziuk overhandigd, meldt Distrifood.nl. Volgens het rapport worden pallets bij Lidl structureel te hoog en te zwaar beladen waardoor risico’s ontstaan voor de gezondheid van medewerkers.

Te hoog en te zwaar

Fatma Bugdayci van FNV Handel: ‘Vanwege de toenemende omzet worden vrachtwagens voller geladen en wordt er in de distributiecentra structureel te hoog en te zwaar gestapeld. Dit heeft direct invloed op de winkels want daar moeten medewerkers de pallets weer verslepen naar de schappen. En door de hoge normen die Lidl hanteert voor het laden, lossen en in de winkel zetten van producten, neemt de werkdruk zowel in de distributiecentra als de winkels toe.’

Maatregelen

De vakbond wil dat Lidl maatregelen neemt en naleeft om ervoor te zorgen dat de mensen op een gezonde en veilige manier hun werk kunnen doen. In veertien filialen werd nagegaan of medewerkers lichamelijke klachten ondervonden die direct verband hielden met het verslepen en tillen van te zware dozen of pallets. Gemiddeld had 16 procent inderdaad rug-, pols-, schouder-, gewrichts- en/of hoofdpijnklachten. In sommige filialen liep dit zelfs op tot 50 procent, zo meldt de bond. De uitreiking van het rapport vindt komende maandag op 11.00 uur plaats op het hoofdkantoor van Lidl in Huizen.

Reageer op dit artikel