nieuws

Faber Halbertsma combineert palletproductie en -pooling

Warehousing

Palletbedrijf Faber Halbertsma Groep introduceert een totaalconcept waarbij de productie van pallets en de poolactiviteiten met elkaar worden gecombineerd. Dit concept wordt aangeboden onder de nieuwe internationale merknaam Pooling Partners.

Faber Halbertsma combineert palletproductie en -pooling

Faber Halbertsma beheert onder deze merknaam voor klanten alle activiteiten van productie tot en met het managen, transporteren en innemen van pallets.

Zeventien dochterbedrijven

Het Nederlandse familiebedrijf is volgens eigen zeggen de grootste organisatie in Europa op het gebied van palletpooling en -productie. Met de nieuwe merknaam bedient de Faber Halbertsma samen met zijn zeventien dochterbedrijven de Europese markt.

Hergebruik van pallets verhogen

Het palletbedrijf volgt de markt nauwlettend en zegt in te willen spelen op de ‘veranderde behoeften’. Door pooling en productie te combineren en als een geheel aan te bieden wil Faber Halbertsma voor klanten het hele traject beheren van productie, transport, reparatie en inname. Dit met het doel om hergebruik van pallets te verhogen en onnodige transporten van deze ladingdragers te verminderen van bedrijven die gebruikmaken van pooling.

Totaalconcept is een logische stap

Ingrid Faber, CEO van de Faber Halbertsma Groep, ziet de introductie van het totaalconcept als een natuurlijke ontwikkeling: “In heel Europa produceren en poolen we dagelijks vele miljoenen pallets. Beide activiteiten zijn nauw met elkaar verbonden en daarom is het ook een logische stap om deze samen aan te bieden.”

Gestroomlijnde palletketen

Volgens Faber is het goed organiseren van de palletstroom cruciaal voor klanten. “Met de introductie van Pooling Partners zorgen we voor een sluitende en gestroomlijnde palletketen. Hiermee laten we klanten zien dat we hen op ieder punt in de palletketen kunnen helpen.”

Carbon footprint verkleinen

Volgens het palletbedrijf biedt het nieuwe concept klanten voor afnemers onder andere de mogelijkheid om de ‘carbon footprint’ te verkleinen. Dit wordt gedaan via de eigen infrastructuur van de dochterondernemingen maar ook door depots midden in de logistieke keten van klanten te openen en het transport van pallets te optimaliseren.

Faber: jaaromzet 300 miljoen euro

Met een jaaromzet van circa 300 miljoen euro, 800 medewerkers en 20 miljoen houten pallets die jaarlijks worden geproduceerd, werkt het Nederlandse familiebedrijf volgens eigen zeggen voor meer dan 10.000 klanten in heel Europa. Daarmee is het familiebedrijf in Europa de grootste waar het gaat om palletpooling en -productie.

Reageer op dit artikel