nieuws

CeMAT ‘must see’: Containers snel lossen

Warehousing

CeMAT 2014 wordt deze week gehouden in Hannover. Intelligente systemen die de interne logistieke processen ondersteunen zijn prominent aanwezig, waaronder het handlingssysteem van Copal.

CeMAT ‘must see’: Containers snel lossen

Automatisch leeg trekken van los gestapelde dozen in een container is bij veel retailers een grote wens. Copal uit ‘s-Heerenberg toont de oplossing met een handlingsysteem dat niet alleen losse dozen, maar ook samengestelde ladingen met bijvoorbeeld plastic of jute zakken uit de container haalt. Vooral dat laatste heeft Copal een Spidergripper ontwikkeld.

Vacuüm zuignappen

Daarnaast is er een Multigripper voor tegelijkertijd lossen van meer dozen van verschillend formaat, en een Topgripper, die ook hoogteverschillen kan overbruggen met een set van sterke vacuüm zuignappen, waarbij de dozen onbeschadigd blijven. De containerstripper en tevens palletizer kan gemiddeld in 1 uur 1.800 dozen uit de container halen. Connectie is mogelijk met ieder gangbaar WMS-pakket.

Beursgegevens CeMAT

Copal presenteert zijn nieuwste product tijdens de CeMAT die van 19 tot 23 mei in Hannover wordt gehouden. Zo’n duizend exposanten uit veertig landen zijn aanwezig in Hannover. De beurs is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag tot 17.00 uur.

Meer in de serie: CeMAT ‘must see’

Reageer op dit artikel