nieuws

Zijderlaan plaatst twintig meter hoge magazijnkranen

Warehousing

Het dak van het magazijn van Zijderlaan op het terrein van de Suiker Unie in Puttershoek moest er af. Egemin hing vorige week drie automatische magazijnkranen in het bestaande pand. De automatiseerder maakt een sterke groei door.

Zijderlaan plaatst twintig meter hoge magazijnkranen

Deze zomer gaat het nieuwe automatische magazijn van Zijderlaan in bedrijf. In totaal zal het magazijn over ongeveer 17.000 palletlocaties beschikken.De palletkranen in het 120 meter lange en 40 meter brede magazijn hebben een satelliet voor multidiep opslag. Na de inrichting van het magazijn volgt nog een directe aansluiting naar de fabriek verderop. De conveyorinstallatie met de fabriek zal tot veertig pallets per uur kunnen transporteren. Dit gebeurt met transferwagens die eveneens door Egemin worden geleverd. Ook vindt er directe inslag plaats vanaf andere fabrieken en is er een uitslagcapaciteit van 125 pallets per uur. Egemin zorgt verder voor de informatievoorziening naar de pickvloer en levert het WMS-systeem van het gehele magazijn.

Groeien met marktgerichte aanpak

Afgelopen jaar wist de Belgische automatiseerder de omzet met bijna 10 procent te laten groeien tot 116 miljoen euro. In 2014 rekent Egemin op een order intake van 125 miljoen euro. Het bedrijf maakt een interessante groeifase door met een marktgerichte strategie, die inmiddels vruchten blijkt af te werpen. Handling Automation is één van de vijf divisies van Egemin. In totaal biedt de producent van automatiseringssystemen werk aan 650 medewerkers.

Reageer op dit artikel