nieuws

KLG breidt in Roemenië uit met nieuw crossdock

Warehousing

Logistiek dienstverlener KLG Europe Logistics breidt in Roemenië haar opslag capaciteit uit met bouw van een nieuw crossdock center. Met deze uitbreiding bij de Roemeense hoofdstad Boekarest is een investering gemoeid van 5,6 miljoen euro.

KLG breidt in Roemenië uit met nieuw crossdock

Met deze laatste uitbreiding zal de totale opslag en crossdock capaciteit van KLG Europe Logistics in Roemenië met 20 procent toenemen naar in totaal 50.000 vierkante meter.

Ploumen geeft startsein bouw

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en de Roemeense staatssecretaris Matache (Transport) gaven afgelopen week, tijdens een handelsmissie, het startsein voor de bouw die in het laatste kwartaal van dit jaar klaar zal zijn. Minister Ploumen noemt, terugkijkend op haar handelsmissie in Roemenië, logistiek dienstverlener KLG Europe het bewijs dat zakendoen in Roemenië interessant kan zijn.

KLG verwacht groei dit jaar

Dit jaar zegt KLG in Roemenië opnieuw een omzetgroei te verwachten nadat in 2013 een omzet van bijna 21 miljoen gerealiseerd werd. Volgens het management waren de nieuwe klanten, de uitbreiding van opslagcapaciteit, de value added services (VAS) en de complexiteit van logistieke oplossingen voor de klanten de reden van deze groei.

Roemenië belangrijke logistieke hub

“Geografisch gezien heeft Roemenië het potentieel om een van de meest belangrijke logistieke hubs in de Europese Unie te worden, voornamelijk door de twee waterwegen voor zeevracht naar en vanaf Europa, de zwarte zee en de Danube”, zegt Kees Kuijken, CEO van KLG Europe dat het hoofdkwartier in Venlo heeft.

Reageer op dit artikel