nieuws

Crown wint designprijs met QuickPick

Warehousing

Heftruckfabrikant Crown valt volop in de prijzen met de nieuwe QuickPick Remote orderverzameltechnologie. De afstandsbediening, opgenomen in een wielrennershandschoen, trekt veel bekijks.

Crown wint designprijs met QuickPick

De meest recente onderscheiding komt van het internationale ontwerperscollectief iF met een permanente tentoonstelling in Hannover, waar in mei de CeMAT vakbeurs wordt gehouden. Al vele malen zijn de producten van Crown onderscheiden met een iF design award. Voor de QuickPick Remote heeft de fabrikant nu in totaal drie ontwerpprijzen in de wacht weten te slepen. Tijdens de CeMAT is Crown met dit product ook één van de belangrijkste kandidaten om een IFOY award te winnen. Op de openingsdag van de beurs op 19 mei worden de prijzen verdeeld. Crown doet mee in de categorie warehousetrucks.

Niet meer op en af stappen

De remote technologie is gekoppeld aan een orderverzameltruck, de GPC 3000. De magazijnmedewerker kan op afstand de truck naar de volgende picklocatie dirigeren door op een knop te drukken in de handschoen. Dat voorkomt veel overbodig heen en weer lopen naar de truck en is ergonomisch gezien een stuk beter. De productiviteit van de orderpicker ligt 10 tot 25 procent hoger, afhankelijk van de afstand tussen de locaties. Bijzonder is ook dat de truck uitstekend weet om te gaan met mogelijke obstakels, zoals pallets die voor een (klein) deel in het gangpad staan. De truck hervindt zelf de gewenste rijrichting zonder handmatig ingrijpen.

Meer dan 3.200 inzendingen

Sinds 1953 beloont de iF-jury ontwerpen van fabrikanten en designers. In 2014 heeft de jury meer dan 3.200 inzendingen in 17 categorieën uit 48 landen ontvangen. De juryleden zijn internationaal gerenommeerde deskundigen op het gebied van vormgeving, industrie en onderwijs, die samenwerken om elk nominatie op ontwerpkwaliteit, vakmanschap, materiaalkeuze, mate van innovatie, milieuvriendelijkheid, functionaliteit, ergonomie, gebruiksgemak, veiligheid, branding en universele vormgeving te keuren, analyseren en testen.

Lees meer over de IFOY award 2014

Reageer op dit artikel