nieuws

Ardo bouwt geautomatiseerd dc met hulp Savoye

Warehousing

Ardo, producent en distributeur van vriesverse groenten en fruit bouwt een nieuw hoogbouwmagazijn in Zundert. Savoye levert het geautomatiseerde systeem.

Ardo bouwt geautomatiseerd dc met hulp Savoye

Het nieuwe hoogbouwmagazijn in Zundert dat 32 meter hoog wordt en een oppervlakte heeft van 6500 vierkante meter, wordt uitgerust met het Magmatic systeem van Savoye. Het Franse bedrijf levert ook het WCS dat de binnenkomende en uitgaande stromen zal aansturen.

Capaciteit per uur

Per uur kan het magazijn tot 110 pallets per uur uitslaan. Indien gewenst kan de capaciteit door toevoeging van extra shuttles en liften in de toekomst verhoogd worden naar 140 pallets per uur. De keuze voor Magmatic is niet geheel verrassend. Ardo gebruikt het systeem ook in haar magazijnen in Ardooie (B) en Geer (B) Magmatic is een AS/RS systeem, dat werkt met shuttles en liften, en vervoert pallets volledig automatisch door het hoogbouwmagazijn.

Palletplaatsen

Het nieuwe magazijn vervangt de twee verouderde vrieshuizen. Het magazijn in Zundert heeft een capaciteit van 28.694 palletplaatsen. Het zuurstofpercentage is in verband met brandveiligheid verlaagd naar 16 procent.

Distributie

In tegenstelling tot de andere magazijnen is Zundert meer een productiemagazijn dat de eigen productie (voornamelijk bladgroenten) en ingekochte producten opslaat en uitlevert naar de zustermagazijnen. De zustermagazijnen verzorgen de distributie in Europa. Nederlandse klanten worden wel vanuit Zundert beleverd.
Het magazijn moet in april 2015 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel