nieuws

Still voldoet als enige aan eisen Milieulijst

Warehousing

De RX 70 hybride trucks van Still staan op de Milieulijst 2014. Hiermee is Still voor het vierde achtereenvolgende jaar als enige heftruckleverancier present op de Milieulijst.

Still voldoet als enige aan eisen Milieulijst

De Milieulijst bevat alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA en Vamil, subsidieregelingen voor milieuvriendelijke investeringen. De trucks van Still (RX 70 serie) die in aanmerking komen voor de regeling zijn allen hybride aangedreven. Dat is ook de reden dat alleen Still op de Milieulijst prijkt. De heftruckfabrikant is namelijk de enige die hybridetechniek kiest voor aandrijving van haar heftrucks.  En enkel hybride heftrucks komen in aanmerking voor de Milieulijst, stelt Brigitte Schreuders van Still. Dat blijkt ook uit de voorwaarden van de Milieulijst (zie pagina 59 hoofdstuk mobiele werktuigen). Andere fabrikanten kiezen voor andere aandrijfmethoden. Bijvoorbeeld hydrostatische aandrijving (voor diesel/LPG heftrucks) en 100 procent elektrische aandrijving. Deze technieken komen niet in aanmerking voor de lijst.

Reageer op dit artikel