nieuws

Scania tekent mondiale vastgoed deal met JLL

Warehousing

Scania heeft op het gebied van vastgoed een wereldwijde overeenkomst getekend met Jones Lang LaSalle. Door de overeenkomst is JLL de mondiale ‘preferred supplier’ voor consultancy- en adviesdiensten wat betreft commercieel vastgoed.

Scania tekent mondiale vastgoed deal met JLL

Scania, producent van vrachtwagens, bussen en industrie- en scheepsmotoren heeft een verkoop- en serviceorganisatie in meer dan honderd landen. Door JLL te benoemen als ‘preferred supplier’  wat betreft commercieel vastgoed, wordt het vastgoedbedrijf verantwoordelijk voor onder meer nieuwbouw, rennovatie en planning. Ook de aan- en verkoop van grond en vastgoed, verhuur, sale & leaseback transacties wordt geregeld door JLL. Daarnaast levert JLL op verzoek van Scania aanvullende diensten leveren op het gebied van facility management, werkplekstrategie, huuradministratie en locatieanalyses.

Jan Andark, Head of Real Estate Services bij Scania: “Wereldwijd hebben wij een groot aantal vastgoedprojecten. Door een externe adviseur te benoemen kunnen we meerdere wereldwijde werkstromen efficiënt beheren via één contactpersoon bij JLL vlakbij ons hoofdkantoor in het Zweedse Södertälje.”

Nieuw contract DFDS

Scania heeft ook met DFDS Seaways een nieuw contract gesloten voor het vervoer van vrachtwagenchassis op de route Rotterdam – Felixstowe. Het contract gaat in op 1 april en heeft een waarde van 800.000 euro in 2014. DFDS is verantwoordelijk voor het vervoer van de chassis, die worden geproduceerd in Zwolle, naar Felixstowe in Groot Brittannië.  Wekelijks worden er circa 75 chassis verscheept. Het nieuwe contract is een aanvulling op het al bestaande transport van chassis op de vrachtroutes van Rotterdam naar Felixstowe en Immingham. Jaarlijks worden circa 10.000 units via de twee routes verscheept.

Reageer op dit artikel