nieuws

Egemin hard op zoek naar nieuwe mensen

Warehousing

Egemin Automation heeft een mooi jaar achter de rug. De omzet steeg, de winst eveneens. Er kwamen vijftig nieuwe medewerkers in dienst. Dat aantal is dit jaar ook weer nodig.

Egemin hard op zoek naar nieuwe mensen

Het Belgische material handling bedrijf noteerde in 2013 voor 116 miljoen euro aan opdrachten. Dat is zes miljoen euro meer dan het afgegeven budget en een stijging van bijna tien procent ten opzicht van 2012. De nettowinst steeg nog veel sterker met 33 procent ten opzichte van 2012 tot 2,4 miljoen euro in 2013.

Doorgroeien naar 700 medewerkers

Om de stevige groei te ondersteunen, heeft Egemin Automation in 2013 een vijftigtal extra werknemers aangenomen, verspreid over de verschillende vestigingen in Europa, Noord-Amerika, en Azië. Dat bracht het totaal in 2013 op 650 personeelsleden. “Tegen eind 2014 verwachten we dat de teller voor de groep op 700 staat. We blijven dus op zoek naar bekwame ingenieurs en proberen die via verschillende kanalen en initiatieven te bereiken, zelfs nog voor ze hun studies afwerken”, aldus Jan Vercammen, de CEO van Egemin Automation.

Focus gericht op geselecteerde markten

Vercammen refereert aan een strategisch plan, waarvan de implementatie momenteel op volle toeren draait. “Dat werpt zijn vruchten af. Daarnaast hebben we onze interne processen verder geoptimaliseerd en werken we gericht op KPI’s, zowel op het vlak van verkoop als voor de operationele processen.”
Onderdeel van de strategie is een marktgerichte benadering, waarbij Egemin zich voornamelijk wil concentreren op de farmaceutische industrie, voeding en distributie, naast niches zoals tankterminals, chemie en infrastructuur. “Daarnaast  willen wij onze klanten wereldwijd bedienen. We volgen hen letterlijk tot aan de andere kant van de wereld om de door hun gevraagde projecten te realiseren”, zegt Vercammen.

Internationale expansie is het doel

In 2014 rekent Egemin op een order intake van 125 miljoen euro. De groei moet komen van de vier verschillende divisies en van alle landen waar het bedrijf een eigen vestiging heeft. “Internationale expansie zal een cruciale rol spelen in onze groeiplannen.”

Reageer op dit artikel