nieuws

DocMorris verhuist naar businesspark Avantis

Warehousing

Postorderapotheek DocMorris verhuist in de loop van volgend jaar naar een nieuwe vestiging op grensoverschrijdend bedrijvenpark Avantis in Heerlen. Het nieuwe pand is volgens het bedrijf noodzakelijk om de verwachte groei van de komende jaren op te vangen en om verdere procesoptimalisaties door te voeren. Momenteel is DocMorris gehuisvest op twee verschillende locaties in Heerlen.

DocMorris verhuist naar businesspark Avantis
foto: René Michel/DocMorris

Op European Business Park Avantis betrekt DocMorris een kantoorgebouw met een oppervlakte van 5500 m2 en een aanliggend distributiecentrum van 10.000 m2. De samenvoeging van de bestaande twee vestigingen in één nieuw pand zorgt volgens het bedrijf voor betere arbeidsomstandigheden, vereenvoudigde communicatie, kortere lijnen en meer synergie. Daarnaast kunnen er in het nieuwe gebouw technisch innovatieve projecten en moderne e-healthoplossingen worden gerealiseerd.

Bedrijvenpark op de grens van Heerlen en Aken

Grensoverschrijdend bedrijvenpark Avantis ligt op de grens van de gemeenten Heerlen en Aken en werd in 2000 aangelegd. Het bedrijvenpark is eigendom van de Nederlandse gemeente Heerlen, industriebank LIOF, de Duitse stad Aken en de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Aanvankelijk was het terrein uitsluitend bestemd voor high-tech bedrijven, maar vanwege achterblijvende gronduitgaven kunnen sinds september 2012 ook andere bedrijven op het park terecht, zoals nu dus DocMorris. Deze grootste Europese postorderapotheek is met name actief op de Duitse markt. Het bedrijf vestigde zich in 2004 in Heerlen om het toen nog geldende Duitse verbod op postorderverkoop van medicijnen te ontwijken.

“Optimale ligging voor leveringen aan de Duitse markt”

De nieuwe vestigingslocatie van DocMorris werd bekend gemaakt tijdens een drukbezochte persconferentie.  Olaf Heinrich, CEO van DocMorris, vertelde tijdens de bijeenkomst dat Avantis voor DocMorris een ideale locatie is:  “Het is voor ons belangrijk om in de regio te blijven, want hier hebben we goed opgeleide mensen en vakspecialisten. Een ander pluspunt is voor ons de optimale, verkeerstechnische ligging voor de leveringen aan de Duitse markt.”

Pand wordt voor een lange periode gehuurd

Het nieuwe pand wordt gebouwd door bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel en via een speciale constructie voor een lange periode door DocMorris gehuurd. Het is de bedoeling dat het gebouw medio 2015 wordt opgeleverd. Bij DocMorris werken ongeveer 500 Duitse en Nederlandse medewerkers. De onderneming behaalde in 2012 een omzet van 324 miljoen euro.

Reageer op dit artikel