nieuws

CBRE verkoopt drie distributiecentra aan Blackstone

Warehousing

Vastgoedbelegger CBRE heeft drie distributiecentra in Nederland verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone. De dc’s hebben in totaal een oppervlakte van ongeveer 56.000 vierkante meter.

CBRE verkoopt drie distributiecentra aan Blackstone

Het gaat om distributiecentra in Roosendaal (Gewenten, 15.514 vierkante meter), Tilburg (Posthoorn, 18.156 vierkante meter ) en Wijchen (Bijsterhuizen, 22.900 vierkante meter). De overeenkomst is vorig week dinsdag gesloten.

CBRE herschikt fonds

De distributiecentra maakten onderdeel uit van het CBRE European Industrial Fund portefeuille. CBRE is bezig dit fonds te herschikken met als doel het te laten groeien naar een waarde van één miljard euro.

Aankoop dc’s in Duitsland en Frankrijk

Blackstone voegt de drie Nederlandse distributiecentra toe aan Logicor, het Europese logistiek vastgoed platform van de investeringsmaatschappij. Naast de drie distributiecentra in Nederland heeft Blackstone ook voor 473 miljoen euro zeventien distributiecentra gekocht die in Frankrijk en Duitsland liggen. Deze panden, die in eigendom waren van het Franse beursgenoteerde vastgoedonderneming Foncière des Régions, hebben een omvang van in totaal 750.000 vierkante meter en worden ook ondergebracht in het vastgoedfonds Logicor.

Reageer op dit artikel