nieuws

Bieze bouwt nieuw magazijn in Nijkerk

Warehousing

Voedingsproducent Bieze heeft met de gemeente Nijkerk maandag een overeenkomst ondertekend voor een kavel waarop een nieuw magazijn moet verrijzen. Het pand zal door Bieze vooral gebruikt worden voor de koeling, overslag en herschikking van versproducten.

Bieze bouwt nieuw magazijn in Nijkerk

Directeur Frank Bieze zegt dat hij in zijn nopjes is over de toekomstige vestigingslocatie op het nog aan te leggen bedrijvenpark De Flier in Nijkerk. “Op dit moment is het flink schipperen met de logistieke verwerking van de versproducten. Een paar uur te laat aanleveren kan al fataal zijn.” Bieze heeft ook overwogen om naar Zeewolde te verhuizen, maar uiteindelijk had de gemeente Nijkerk de beste kaarten.

Ligging direct aan A28

Bieze blijft overigens het huidige bedrijfspand, eveneens gevestigd in Nijkerk, behouden. Het is echter niet ondenkbeeldig dat bepaalde kantoorfuncties over vijf jaar alsnog naar het nieuwe magazijn verhuizen dat komt te liggen direct aan de snelweg A28.

Distributiecentrum begin 2016 operationeel

De gemeente Nijkerk begint op korte termijn met het bouwrijp maken van het nieuwe bedrijventerrein De Flier. Na de zomer zijn deze werkzaamheden afgerond. De verwachting is dat het nieuwe logistieke centrum van Bieze Food Group begin 2016 operationeel is.

Spreker WMS-dag

Alexander Drost, CFO van de Bieze Food Group, is een van de sprekers op de komende WMS-dag 2014. Sinds oktober vorig jaar werkt Bieze met Warpspeed, een nieuw, op flexibiliteit gericht WMS van leverancier Optimizers.

Reageer op dit artikel