nieuws

Belgische farma-distributeur automatiseert tweede dc

Warehousing

Belmedis, één van de grootste farmaceutische distributeurs van België, bouwt een tweede nieuw automatisch distributiecentrum in Seneffe, nabij Charleroi. Het dc is bedoeld voor de distributie van medicijnen in Wallonië. Hiervoor automatiseerde het bedrijf ook het dc in Alleur niet ver van Luik.

Belgische farma-distributeur automatiseert tweede dc

Belmedis bevoorraadt volgens eigen zeggen 3.500 apothekers tot drie maal per dag op vaste tijdstippen in heel België. De farmac-distributeur gaf SSI Schäfer de opdracht om het nieuwe automatische distributiecentrum in Seneffe te bouwen. “SSI Schäfer biedt Belmedis opnieuw een logistieke totaaloplossing zodat we snel, automatisch en foutloos medicijnen in heel België kunnen verdelen”, zegt Luc Billen, Logistics Consultant bij Belmedis.

Voor tachtig procent geautomatiseerd

De Duitse magazijninrichter is geen onbekende voor Belmedis want de magazijninrichter bouwde in 2011 het eerste automatisch distributiecentrum voor deze farma-distributeur in Alleur, nabij Luik. Dit distributiecentrum beschikt over 7.500 vierkante meter totale bebouwde oppervlakte met een automatiseringsgraad van tachtig procent.

Zeshonderd picks per uur

Schäfer installeerde voor het orderverzamelen op stukniveau in het Belmedis dc in Alleur een carrouselsysteem voor twaalfduizend productreferenties en twee orderpickstations, goed voor zeshonderd picks per uur. Ook maakt het bedrijf bij het orderverzamelen in het dc gebruik van automatische A-frames. Dit systeem bevat meer dan 2.600 referenties.

Veilige omgang met medicijnen

Voor het papierloos orderverzamelen installeerde Schäfer twee ergonomische zogeheten Pick-to-Tote werkplekken, die moeten zorgen voor een optimale kwaliteit van het orderverzamelproces alsmede een veilige omgang met de medicijnen. De zones voor handmatige picking zijn uitgerust met doorrolstellingen en legbordstellingen van SSI Schäfer.

Reageer op dit artikel