nieuws

Vos Logistics bouwt logistiek dc in Oss

Warehousing

Om te kunnen groeien in contract logistiek bouwt Vos Logistics een nieuw logistiek distributiecentrum in Oss. Het pand moet 1 oktober operationeel zijn.

Vos Logistics bouwt logistiek dc in Oss

Het distributiecentrum, dat het BREEAM certificaat moet krijgen,  wordt gebouwd op industrieterrein De Geer in Oss. Het gebouw bestaat uit 24.300 vierkante meter opslagruimte met 33 loadingdocks en faciliteiten voor het laden en lossen van Ecocombi’s, 680 vierkante meter kantoorruimte en een mezzanine van 800 vierkante meter.

Multimodaal

Het distributiecentrum is bereikbaar over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor en wordt gebouwd door Montea in samenwerking met Bouwbedrijf Van der Maazen uit Oss. Vos huurt het pand voor een periode van zeven  jaar. Met deze uitbreiding komt de totale warehouse capaciteit van Vos Logistics in de Benelux en Duitsland op 170.000 vierkante meter.

Groeistrategie

Toine van Gils, directeur Contract Logistics van Vos Logistics: “Dit nieuwe platform in combinatie met de bestaande activiteiten in Oss stelt ons in staat efficiënter en flexibeler te werken. Hierdoor zijn wij beter in staat onze klanten te faciliteren in hun groeistrategie. De strategische ligging door de goede ontsluiting middels de snelwegen A50 en A59 én met name de nabijheid van de trimodale terminal in Oss voor inkomende- en uitgaande containerstromen zijn belangrijke factoren om mondiale en regionale goederenstromen kostenefficiënt te managen.”

Reageer op dit artikel