nieuws

Unipro bouwt ‘Groenste fabriek van Nederland

Warehousing

Unipro bouwt ‘Groenste fabriek van Nederland

Vloerspecialist Unipro heeft op industrieterrein “Stepelerveld” in Haaksbergen een nieuw bedrijfspand van 12.700 vierkante meter gebouwd. De magazijninrichting bevat met name pallet- en legbordstellingen.

SSI Schäfer kreeg de opdracht voor de complete magazijninrichting. Van de nieuwe ‘groene’ fabriek dat zijn bijnaam dankt aan de milieuvriendelijke toepassingen. Het grondstoffenmagazijn en de afdeling werkvoorbereiding zijn ingericht met palletstellingen voor de opslag van Europallets en IBC-containers met vloeistoffen. Verder is er een bigbag-ruimte waarin grote hoeveelheden krijt en hars in bigbags op DIN- en blokpallets kunnen worden opgeslagen in palletstellingen.

Hierachter bevindt zich het gereed product magazijn met palletstellingen voorzien van onderdoorgangen en het expeditie magazijn waarin op een vrijdragende entresolvloer legbordstellingen met gaasroosters en lekbakken zijn geplaatst. Om schades te verminderen bevat het magazijn frame-, staander- en stijlbescherming, afschermpalen en gaaswanden.

Duurzaam

Combinatie van verschillende energiezuinige en duurzame maatregelen maakt het misschien wel de groenste fabriek van Nederland, stelt Unipro dat straks in een CO2 -neutrale fabriek produceert. Op de werkplekken wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht. Ook wordt gebruik gemaakt van gerecyclede of recyclebare materialen, natuurlijke ventilatie en waterbesparende maatregelen.

Reageer op dit artikel