nieuws

STILL breidt elektrische RX-lijn uit

Warehousing

Om in te spelen op de groeiende populariteit van elektrische vorkheftrucks breidt STILL haar segment uit in het zwaardere segment met de RX 60-60/80.

STILL breidt elektrische RX-lijn uit

De trucks zijn verkrijgbaar met hefcapaciteiten van 6, 7 en 8 ton. Bij de RX 60-80 ligt het lastzwaartepunt op 900 mm.

De trucks hebben een lengte van nog geen 3.500 mm en een breedte van minder dan 1,68 meter (enkelvoudige banden). Met dubbele banden is de breedte 2 meter. De draaicirkel is net geen drie meter.

Uitrusting

De 80 Volt trucks zijn onder meer uitgerust met  onderhoudsvrije, gesloten aandrijving en lamellenremmen, dubbele voorwielaandrijvingsmotoren (2 x 10,5 kW) met energieterugwinning tijdens het remmen en met vijf verschillende rijprogramma’s. Waaronder het energiebesparende Blue-Q pakket. Enkel- of dubbelrempedaal is optioneel.

Hefhoogte

De  hefmotoren (21 Kw) zorgen voor hefsnelheden tot 0,48 m/s. Zowel de duplex- als de triplex mast biedt een hoge stijfheid zonder torsie en maakt een hefhoogte mogelijk tot 8.740 mm (RX 60-60). De elektrotrucks zijn voorzien van een 1.240 Ah  batterij die zijdelings kan worden gewisseld.

Comfort chauffeur

Het bedieningsconcept is identiek aan dat van andere trucks uit de RX-lijn. Net als de kleinere trucks uit de serie is ook de RX 60-60/80 leverbaar met zowel minihendels, vingertopbediening als joystick. Voor een goed overzicht is de werkplek naar links op het chassis verplaatst en de stoel verhoogd. FleetManager 4.x is ook bij de nieuwe RX 60 modellen optioneel.

Reageer op dit artikel