nieuws

Meer keuringen in Nederlandse magazijnen

Warehousing

Meer keuringen in Nederlandse magazijnen

Importeursvereniging BMWT heeft in 2013 opnieuw een record aan veiligheidskeuringen geregistreerd. In totaal konden de leden ongeveer 3 procent meer periodieke keuringen uitvoeren.

Het BMWT-keur werd vorig jaar in totaal 218.000 keer uitgereikt. Dat betrof naast keuringen in magazijnen overigens ook andere sectoren zoals grondverzetmaterieel en hijswerktuigen. De grootste groei – maar liefst 15 procent – mocht de groep magazijninrichters achter hun naam zetten. Ook tractiebatterijen en bijbehorende laadsystemen ondervonden een forse toename aan keuringen van bijna 10 procent.

Branche loopt voorop in Nederland

Volgens BMWT-directeur Jan Hommes is de groei opmerkelijk. “Het bewijst dat veiligheid een steeds groter issue aan het worden is in Nederlandse magazijnen. Over de hele linie zie je het veiligheidsbewustzijn toenemen en dat resulteert in de alsmaar groeiende afname van ons keurmerk, waarmee wij in Nederland voorop lopen.”
Afgelopen november nam Hommes het directeurschap over van Anton van Loon, die aan de basis heeft gestaan van het BMWT-keur.

Sticker keurmerk zien is al genoeg

In een interview in de vorige week verschenen Logistiek Magazine noemt Hommes het keurmerk een belangrijk paradepaardje van de importeursvereniging.
“We vervullen daarin een fantastische rol. De Arbeidsinspectie hoeft alleen maar de sticker op de heftruck te zien om te weten dat het goed is. Dat is natuurlijk een geweldige positie, sommige leden zijn alleen daarom al lid van de BMWT.”

Lees het hele interview in de zojuist verschenen Logistiek.

Reageer op dit artikel