nieuws

Lely neemt nieuw magazijn in gebruik

Warehousing

De Lely Groep, producent van gerobotiseerde melksystemen heeft een nieuwe bedrijfshal gerealiseerd. Voor een efficiënte voorraadbeheer is SSI Schäfer aangesteld.

Lely neemt nieuw magazijn in gebruik

De bedrijfshal meet 22.500 vierkante meter. Hierin assembleert Lely gerobotiseerde melksytemen, gerobotiseerde voersystemen en stalmachines. Ook huisvest het nieuwe pand een R&D center.
Alle voorraad heeft in de nieuwbouw een vaste plaats gekregen en een groot aantal externe leveranciers levert componenten voortaan aan via een LEAN-retoursysteem met kunststof retourbakken. SSI Schäfer leverde hiervoor robuuste LTB-opslagbakken in diverse formaten. Dit nieuwe retoursysteem zorgt voor minder verpakkingsafval aan de productielijn.

Doorrolstellingen

In de hightech productiehal bevinden zich 21 productielijnen met 18 assemblagestations.  Aan weerszijden van iedere productielijn liggen voorraden gebruiksklaar. Voor de werkvoorraad realiseerde Lely in samenwerking met SSI Schäfer verschillende secties met kleingoeddoorrolstellingen.

Legbordstelling-etagevloerconstructie

Voor de kleingoed- en verhuurartikelen van het R&D-center maakt Lely gebruik van legbordstelling-etagevloerconstructie. Peter Boere, Teammanager Workshop bij Lely Industries: “Voorheen stonden de magazijnstellingen verspreid door de hele werkplaats. Nu hebben we alles kunnen centraliseren, waardoor we minder vloeroppervlak nodig hebben en de loopafstanden tot een minimum hebben kunnen beperken. De legbordstelling-etagevloerconstructie werkt ook een stuk overzichtelijker.”

Reageer op dit artikel