nieuws

Container stripper C2 kan zakken lossen

Warehousing

Copal, het bedrijf achter de container stripper C2, heeft een gripper ontwikkeld voor het lossen van jutezakken en –balen.

Container stripper C2 kan zakken lossen

De zogenaamde spidergripper is onder meer  geschikt voor zakken gevuld met cacao, koffie, noten of thee. De gripper kan volgens Copal eenvoudig gekoppeld worden aan de C2 die het bedrijf uit ‘s-Heerenberg vorig jaar introduceerde. De jutezakken worden volledig automatisch uit een container gehaald en op een uitschuifbare transportband geplaatst.  Naast reductie van operationele kosten zorgen deze systemen voor een snellere en efficiëntere

productie- en doorlooptijd.

Spidergripper

Deze nieuw ontwikkelde grijper kan 90 graden draaien en heeft meerdere rotatie- en kantelpunten. Hierdoor kunnen ook zakken/balen die niet vlak liggen opgepakt en gedeponeerd op de conveyor van de Copal C2. Sensoren zorgen voor het automatisch positioneren van de grijper.

Reageer op dit artikel