nieuws

Scoopshot foto’s: sneeuwstorm VS veroorzaakt lege schappen

Warehousing

De Polar Vortex heeft activiteiten van veel industrieën lam gelegd in de Verenigde Staten. Routes om supermarkten te bevoorraden zijn geannuleerd door extreme situaties op de weg. Lege schappen bij onder meer Walmart als gevolg.

Scoopshot foto’s: sneeuwstorm VS veroorzaakt lege schappen
Scoopshot / Jay Philips

Scholen werden gesloten, vluchten geannuleerd en mensen hadden moeite om op hun werk te komen. Ook logistiek verliep het even niet op rolletjes door de sneeuwstormen die Amerika teisterde vanaf begin januari tot aan nu.

Hamsteren

Door de aankondiging van het heftige weer zijn consumenten levensmiddelen gaan hamsteren. Op het moment dat de sneeuwstormen hun intrede deden hadden supermarkten moeite om de schappen weer vol te krijgen. Door het extreme weer en de zeer strenge vorst, van soms tot wel -40 graden, was het voor sommige bedrijven onmogelijk om uit te leveren en in sommige gevallen zelfs alle routes te annuleren. Dat zorgde voor lege schappen bij onder andere het Amerikaanse supermarktconcern Walmart.

Voorraden herstellen

Ondanks dat een aantal staten nog altijd last heeft van nieuwe sneeuwstormen zijn bedrijven zich nu langzaamaan weer hun voorraden aan het herstellen en vinden de trucks weer hun weg naar de supermarkten.

Bekijk de foto’s die binnenkwamen op de foto-opdracht die de redactie van Logistiek.nl uitzette in Amerika.

Reageer op dit artikel