nieuws

Honda Motor Europe Logistics bestelt extra AGV´s

Warehousing

Vanuit de vestiging van Honda Motor Europe Logistics in de haven van Gent zijn er twee Guided Vehicles besteld bij Egemin Automation. Deze E’gv’s zijn een aanvulling op de eerder bestelde zes vergelijkbare automatisch geleide voertuigen. De vorige bestelling vond in september 2012 plaats.

Honda Motor Europe Logistics bestelt extra AGV´s

Vanuit het logistieke centrum in Gent verzorgt Honda de centrale logistiek van wagens, motorfietsen, power equipment, wisselstukken en accessoires naar zes andere regionale logistieke centra in Europa. De bestaande vloerkettingbaan, ook door Egemin geleverd, voldeed niet langer aan de logistieke eisen van de autoconstructeur. Honda stond voor de keuze het bestaande systeem te reviseren of een nieuw concept uit te denken.

Transport van pallets en RC’s

Honda koos ervoor om een nieuw concept uit te denken. In 2012 leverde Egemin zes E’gv´s voor het transport van pallets en returnable crates (RC’s). Ook zorgde de leverancier voor twee grote en vier kleine AGV-modellen, op maat geproduceerd voor de RC’s. Honda gebruikt deze voor het transport van de verschillende onderdelen.

Langere afstanden en grotere volumes

Het onderdelenmagazijn in Gent nam onlangs een aanpalende hal in gebruik. De behoefte aan nog twee automatisch geleide voertuigen ontstond op dat moment als gevolg van de langere transportafstanden en grotere volumes. De uitlevering van de voertuigen vindt naar verwachting plaats in de tweede helft van 2014.

Reageer op dit artikel