nieuws

Drastische uitbreiding van huurvloot Maat

Warehousing

Met een flink aantal handtekeningen hebben heftruckleverancier Maat en EQIN in het Rotterdamse havengebied een nieuwe samenwerkingsovereenkomst bezegeld. Het gaat om het beschikbaar stellen van in totaal 64 heftrucks van het merk Still.

Drastische uitbreiding van huurvloot Maat

Onderdeel van EQIN is 2rent, een verhuurbedrijf van equipment afgestemd op onder andere de petrochemische industrie. Voor dat bedrijfsonderdeel levert Maat in Alblasserdam – zelf ook heftruckverhuurder – de benodigde heftrucks.

Beter afstemmen op inzet van de truck

Het nieuwe contract betreft een full-service leaseovereenkomst voor 60 maanden. De  vloot bestaat uit 39 heftrucks variërend van 1.6 tot 5 ton hefvermogen. Daarnaast krijgt 2rent 25 elektrische pallettrucks en stapelaars ter beschikking.
“Met deze keuze stappen we intern helemaal over op elektrisch transport”, vertelt Eelco van der Leij van EQIN. “Dat is veiliger en schoner, omdat de trucks nauwkeuriger op hun inzet zijn af te stemmen.” Dat gebeurt onder meer met de zogenaamde Blue-Q energiebesparingsknop.
Voor de veiligheid van chauffeurs zijn de trucks uitgerust met twee vaste rijprogramma’s voor een maximale rijsnelheid van respectievelijk 6 en 10 km per uur. Bovendien hebben de trucks een extra ‘Safety light’, die een blauwe vlek op de vloer projecteert bij het achteruit rijden. De veiligheidsgordel heeft een opvallende rode kleur – alleen als de gordel correct is gesloten, wordt het contact van de truck vrijgegeven. Alle trucks hebben een driedelige 4.5 meter hoge mast met vrije heffing en verder beglazing aan de voor-, boven- en achterzijde van de cabine. Dat vergroot de inzetbaarheid van het intern transport op al de locaties van EQIN.

Naast heftrucks ook opslag en transport

EQIN tekende nog een  tweede overeenkomst met Maat. Dat betreft een transportcontract voor West-Nederland en België. Het contract legt vast, dat Maat het transport regelt van al het verhuurmaterieel naar de 2rent klanten in West-Nederland en België. Maat heeft hiervoor per 1 januari 2014 een eigen vestiging geopend in de haven van Antwerpen.

Maat in Alblasserdam levert meerdere heftruckmerken en doet zowel verhuur, als verkoop en onderhoud. Bovendien is het bedrijf actief als logistiek dienstverlener met opslagfaciliteiten van 10.000 vierkante meter. Het betreft vooral de opslag van machines en grote industriële producten. Verder richt Maat zich in een apart bedrijfsonderdeel op wegtransport met 65 eigen vrachtwagens. Bij Maat werken 120 medewerkers.

 

 

 

Reageer op dit artikel