nieuws

Dachser bouwt crossdockcentrum in Zwitserland

Warehousing

Dachser is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Zwitserland. Het crossdockmagazijn zal, als de bouw volgens schema verloopt, in september openen. Het pand is gelegen tussen de Zwitserse hoofdstad Bern en Biel/Bienne, de plaats waar onder andere de horlogemerken Rolex en Swatch een vestiging hebben.

Dachser bouwt crossdockcentrum in Zwitserland

Het magazijn, waarvoor half januari de eerste schop de grond in ging, komt te staan op een stuk grond dat 12.200 m2 groot is. De eerste fase van het crossdockcentrum telt 2.260 m2, maar bij de bouw wordt al rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van 4.000 m2. Die uitbreiding zal vermoedelijk in 2019 plaatsvinden.

Achttien trucks tegelijkertijd laden/lossen

Is het pand eenmaal gereed, dan zouden er volgens Dachser achttien vrachtauto’s tegelijkertijd kunnen laden en lossen. De aansturing daarvan gebeurt deels vanuit de kantoren, die over twee verdiepingen zijn verdeeld en elk een oppervlakte hebben van 680 vierkante meter.

Druk op vestiging Birsfelden (Basel) verminderen

Met de start van de bouw van het magazijn in Lyss creëert de Duitse logistiek dienstverlener een negende pand in het Alpenland. Daarmee is het netwerk volgens het bedrijf zo goed als klaar. Het magazijn stelt Dachser in staat om de activiteiten in het kanton Bern uit te bouwen, maar het pand moet ook de druk op de vestiging in Birsfelden, dat tegen Basel aanligt, verminderen.

Reageer op dit artikel