nieuws

Amazon opent tweede dc in India

Warehousing

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon opent volgende maand een tweede distributiecentrum in India. Dat meldden lokale media dinsdag. Het nieuwe distributiecentrum heeft een omvang van circa 14.000 vierkante meter en ligt in de buurt van de Indiase stad Bangalore.

Amazon opent tweede dc in India

Het distributiecentrum zal volgende maand klaar zijn voor gebruik. Financiële details van de investering door Amazon zijn niet bekend gemaakt.

Marktpositie versterken

Amazon hoopt met de uitbreiding te profiteren van de sterk groeiende markt voor onlineverkopen in India, ondanks een zwakke economische groei in het land. Amazon heeft al een distributiecentrum in Mumbai, maar wil met een tweede dc zijn marktpositie in het zuiden van het Aziatisch land versterken.

Miljard dollar omzet

Momenteel bedraagt de omzet van de online verkopen in India circa een miljard dollar (733 miljoen euro). De inkomsten van de online verkopen zullen de komende tien jaar naar verwachting stijgen tot vijftig miljard dollar.

Website fungeert als intermediar

Amazon opende in juni dit jaar zijn online webwinkel voor de Indiase markt. Deze website functioneert als een tussenagent voor Indiase detailhandelaren, omdat in India een verbod geldt op directe online verkoop door buitenlandse ondernemingen.

Reageer op dit artikel