nieuws

Urban Outfitters roept opnieuw hulp Vanderlande in

Warehousing

Vanderlande ontwerpt en implementeert opnieuw een geautomatiseerd material-handlingsysteem voor Urban Outfitters. Het gaat het om een nieuw distributiecentrum in Gap, Pennsylvania in de Verenigde Staten.

Urban Outfitters roept opnieuw hulp Vanderlande in

De opdracht betreft een faciliteit van een 92.900 vierkante meter groot distributiecentrum. Vanuit dit magazijn belevert Urban Outfitters voor rechtstreeks de consumentenmarkt en de groothandel. Vanderlande Industries is verantwoordelijk voor het ontwerp, de integratie en de installatie van het geautomatiseerde material-handlingsysteem.  Het systeem maakt gebruik van een hybride concept dat bestaat uit batch-picken en mini-batches. Dit maakt een efficiënte orderverzameling voor meerdere verkoopkanalen mogelijk. Het flexibele en schaalbare ontwerp ondersteunt toekomstige groei van capaciteit, ongeacht het orderkanaal.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum gaat in september 2014 van start. In juni 2015 moet het klaar zijn. Het is het derde project dat Vanderlande uitvoert voor het retailbedrijf. Eerder ontwierp en implementeerde het bedrijf uit Veghel  de magazijnautomatisering voor een e-commerce distributiecentrum in Reno, Verenigde Staten en Rushden in het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel