nieuws

Post Oostenrijk moderniseert met hulp Vanderlande

Warehousing

Oostenrijkse post bouwt een nieuw logistiek centrum in Linz. Vanderlande levert het sorteer- en transportsysteem van het miljoenen project.

Post Oostenrijk moderniseert met hulp Vanderlande

Österreichische Post AG bouwt in Linz een nieuw distributiecentrum ter waarde van vijftig miljoen euro. Het nieuwe dc moet 1,6 miljoen brieven en 100.000 pakketten per dag kunnen verwerken. De nieuwbouw is nodig omdat het bestaande pand bij het centraal station van Linz niet meer voldoet door het toenemend aantal pakketten.

Systeem

Vanderlande levert het sorteer- en transportsysteem voor de nieuwe locatie. Via in totaal vijf aanvoerlijnen worden zakken en bundels brieven, die per vrachtwagen worden aangeleverd, aan het sorteersysteem toegevoerd. In de zakken bevinden zich ongesorteerde brieven die via het transportsysteem naar de verschillende afdelingen voor verdere afhandeling worden gebracht. Hier worden de brieven automatisch of met de hand gesorteerd. Na het sorteren worden de brieven via het transportsysteem richting de expeditie vervoerd richting twintig chutes. Op de sorteerbestemmingen laden medewerkers de zendingen ten slotte in rolcontainers.

Oostenrijkse ervaring

Het is niet de eerste opdracht voor het Veghelse bedrijf van het Oostenrijke postbedrijf. In Salzburg, Wolfurt en Graz leverde Vanderlande al sorteeroplossingen. Het logistiek centrum in Linz moet in september 2014 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel