nieuws

Opslagsystemen voor zware lasten

Warehousing

Nieuw in de serie plateauliften van Kardex Remstar is de shuttle xp1000, een model, dat ook pallets kan opslaan – zelfs twee naast elkaar.

Opslagsystemen voor zware lasten

De nieuwe opslaglift van Kardex Remstar kan goederen tot 1.000 kg per plateau handelen, waarmee de toepasbaarheid van dit ruimtebesparende opslagsysteem behoorlijk is vergroot. Zware goederen zoals kabelhaspels, mallen, metalen en pallets kunnen hiermee worden opgeslagen. Het systeem kan gebouwd worden tot maximaal 30 meter hoog, ook de manier van automatisering en handling zorgen voor veel voordelen.

Palletopslag en geïntegreerde hijskraan

Ook het hanteren van pallets is met het nieuwe model een interessante optie. Met een speciaal plateau in combinatie met een handmatig of automatisch uitschuifbaar systeem kan een pallet, of zelfs twee pallets naast elkaar, worden opgeslagen. Als extra optie beschikt de nieuwe opslaglift ook over een in de fabriek gemonteerde kraan, waarmee grote en/of zware onderdelen kunnen worden opgeslagen en uitgeslagen.

Nieuw type legbord ontwikkeld

Voor de stabiliteit in het opslagsysteem zorgt een nieuw type legbord, dat bij een breedte van 1.250 mm maximaal 1.000 kg en bij een breedte van 4.050 mm maximaal 800 kg aan gewicht op kan nemen. Met het nieuwe model zijn niet alleen voor kleine onderdelen, maar ook voor zware of veel plaats innemende onderdelen de geautomatiseerde opslagliften een efficiënte opslagoplossing. Zwaar gereedschap kan net zo veilig worden opgeslagen als grote opslaggoederen, evenals een groot aantal  onderdelen per legbord.

Het opslagsysteem kan in verschillende industrieën worden gebruikt bijvoorbeeld als productiebuffer of als opslag voor gereedschap en voor de distributie van reserveonderdelen.
Klik hier voor meer info

Reageer op dit artikel