nieuws

Magazijnkranen op zijn plek in nieuw dc Samsonite

Warehousing

Samsonite bouwt een nieuw dc in Oudenaarde. Egemin Automation voltooide onlangs de inhijs- en installatiewerken van drie automatische magazijnkranen.

Magazijnkranen op zijn plek in nieuw dc Samsonite

De kranen zijn 20 meter hoog en staan in het nieuw automatisch magazijn dat in de lente volgend jaar operationeel moet zijn. Samsonite heeft veel opslag nodig, maar de rotatiesnelheid van de goederen is relatief laag. Om aan deze eisen te voldoen , heeft Egemin drie bochtrijdende kranen in het magazijn geplaatst. Via een wisselsysteem vooraan in het magazijn kunnen de kranen alle gangen bereiken.

De kranen zijn voorzien van een satelliet voor multidiepopslag. De satelliet kan in de rekken rijden en zo meerdere pallets achter elkaar wegzetten en ophalen. De kranen worden aangestuurd met de eigen E’car®-sturing. Het hele magazijn wordt gestuurd door E’wms®, Egemins warehouse management software. Het nieuwe dc in Oudenaarde is het vijfde magazijn van Samsonite Europe.

Reageer op dit artikel