nieuws

DHL verdubbelt capaciteit Europese expres-hub

Warehousing

DHL verdubbelt capaciteit Europese expres-hub

DHL investeert 150 miljoen euro in zijn express-hub in Leipzig. Daarmee verdubbelt het bedrijf de capaciteit van zijn belangrijkste Europese hub.

De miljoenen euro’s  worden gebruikt voor de bouw van extra opslag-, overslag, sorteer- en kantoorfaciliteiten met een totaaloppervlak van circa 44.000 vierkante meter. Door het nieuwe esorteersysteem (geleverd door Vanderlande) wordt de verwerkingscapaciteit met vijftig procent verhoogd tot ruim 150.000 zendingen per uur. Met de uitbreiding is inmiddels een start gemaakt en moet het vierde kwartaal van 2014 operationeel zijn.

Duurzaam

De nieuwbouw wordt voorzien van duizend vierkante meter aan zonnepanelen waarmee DHL 3000 ton CO2-uitstoot bespaart. Ook wordt regenwater gebruikt voor onder meer  schoonmaakwerkzaamheden en regenwater wordt hergebruikt, waarmee 3000 kuub drinkwater wordt bespaard.

Vanuit Leipzig wordt dagelijks direct gevlogen op tachtig bestemmingen ter wereld. Deze investering maakt onderdeel uit van een reeks investeringen in het luchtnetwerk. Zo werd in 2012 de Noord-Aziatische hub in Shanghai geopend en deze zomer werd de Amerikaanse hub in Cincinnati uitgebreid.

Reageer op dit artikel