nieuws

Zalando breidt e-dc in Mönchengladbach weer uit

Warehousing

Webwinkelgigant Zalando wil het recent opgeleverde e-commerce distributiecentrum in Mönchengladbach alweer uitbreiden met nog eens 56.000 vierkante meter. Het huidige dc op het Regiopark direct aan snelweg A61 heeft een omvang van 78.000 vierkante meter. Goodman ontwikkelt het pand voor de webretailer.

Zalando breidt e-dc in Mönchengladbach weer uit

De logistiek vastgoedontwikkelaar was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het eerder dit jaar opgeleverde dc in Mönchengladbach, van waaruit onder andere de weborders uit Nederland worden afgehandeld, en het dc in Erfurt dat eind 2012 in gebruik werd genomen. Met deze laatste uitbreiding krijgt Zalando volgens eigen zeggen op het Regiopark in Mönchengladbach het grootste e-commerce dc van Europa dat een omvang krijgt van in totaal 134.000 vierkante meter.

Groter dan Erfurt

‘Mönchengladbach’ streeft daarmee het dc in Erfurt voorbij dat het moet doen met ‘slechts’ 128.000 vierkante meter.

De nieuwe uitbreiding van Zalando in Mönchengladbach bestaat uit 41.000 vierkante meter conventionele opslagruimte, met daarbij een 9.000 vierkante meter grote mezzanine tussenvloer en 6.000 vierkante meter kantoorruimte en verblijfsruimtes voor het personeel.

Oplevering is september volgend jaar

De bouw van het pand is volgens planning volgend jaar september afgerond. De ingebruikname is, zo meldt de Duitse webretailer, is in 2015. In het huidige dc zijn driehonderd mensen werkzaam. Andere grote vestigers op het Regiopark zijn Esprit, Primark (DHL) en Raben.

Reageer op dit artikel