nieuws

Veenstra|Fritom opent warehouse in Deventer

Warehousing

Logistiek dienstverlener Veenstra|Fritom uit Heeg opent een public warehouse in Deventer. Dit warehouse is een uitbreiding op de bestaande warehouse activiteiten van het Friese bedrijf op haar locatie in Heeg. Koninklijke Auping is een van de klanten die de logistiek dienstverlener vanuit het nieuwe warehouse gaat bedienen.

Veenstra|Fritom opent warehouse in Deventer

De uitbreiding past in de strategie van het bedrijf om haar activiteiten op het gebied van warehousing te vergroten. “Met deze nieuwe locatie kunnen wij onze warehouse activiteiten verder ontwikkelen en uitbreiden. De warehouse activiteiten die wij op onze  locatie in Heeg verrichten onder de productnaam Supplier Logistics zijn sterk gelieerd aan de maakindustrie. Klanten als Nefit, AP Nederland en Biddle maken al gebruik van dit product. De nieuwe locatie valt midden in een regio die van oudsher sterk is in de maakindustrie en wij zien dan ook volop kansen”, aldus Bas Koopmanschap, algemeen directeur van Veenstra|Fritom.

Auping als klant

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het opstarten en inrichten van het warehouse. Met de eerste twee klanten zijn inmiddels afspraken gemaakt. Een van deze klanten is Koninklijke Auping. De beddenfabrikant zal al haar inkomende goederen logistiek uitbesteden aan Veenstra|Fritom.

Hub

Het warehouse in Deventer zal voor Auping gaan functioneren als een hub van waaruit alle grondstoffen en halffabrikaten op afroep aan de productie worden geleverd. Bij de uitwerking van dit concept en de implementatie hiervan speelt de afdeling Logistic Engineering van Veentra|Fritom een grote rol. Deze adviesafdeling helpt bedrijven bij logistieke vraagstukken. Vanaf eind november zal de locatie volledig operationeel zijn en zal er ruimte zijn om meer klanten te implementeren.

 

Reageer op dit artikel