nieuws

Rivierenland maakt werk van hotspot potentie

Warehousing

Rivierenland gaat zich nadrukkelijker manifesteren als logistieke hotspot Het initiatief ‘Logistieke Hotspot Rivierenland’ moet de logistieke pretentie een boost geven.

Rivierenland maakt werk van hotspot potentie

Rivierenland is een belangrijke schakel in nationale en internationale logistieke netwerken en is het hoogwaardige logistieke hotspot die volop in ontwikkeling is, aldus de Kamer van Koophandel onlangs in een presentatie. Om die positie nog beter uit te nutten, is het initiatief ‘Logistieke Hotspot Rivierenland’ in het leven geroepen. Het initiatief moet de logistieke infrastructuur versterken, promotie en acquisitie doen en logistieke innovaties voor bedrijven stimuleren en faciliteren.  Dat Rivierenland menens is blijkt onder meer uit de  Logistieke hotspotkaart 2013, uitgegeven door het magazine Logistiek. Rivierenland eindigde dit jaar als achtste, in 2007 bezette ze nog plaats 23. Transport en logisitiek zorgt in het gebied voor 8.000 arbeidsplaatsen, 8 procent van het totaal.

Reageer op dit artikel