nieuws

Nieuw magazijn voor aan- en afvoer Suiker Unie-fabriek

Warehousing

Nieuw magazijn voor aan- en afvoer Suiker Unie-fabriek

Logistiek dienstverlener Zijderlaan laat de komende elf maanden een nieuw, automatisch palletmagazijn bouwen. Dit magazijn wordt via een conveyor-installatie verbonden met de Suiker Unie-fabriek in Puttershoek.

Eén van de functies van het nieuwe magazijn is het pallettransport van de productie-afdeling naar het magazijn. De gebeurt straks volledig geautomatiseerd met een capaciteit van 40 pallets per uur. De opslagcapaciteit is 17.500 palletlocaties. Ook vindt er directe inslag plaats vanaf andere fabrieken. De uitslagcapaciteit is berekend op 125 pallets per uur. Het magazijn van Zijderlaan wordt hiervoor uitgerust met drie palletkranen voorzien van een satelliet voor multidiep opslag.

Hardware en software

Zowel de hardware als het Warehouse Management Systeem van de suikermagazijn wordt geleverd door Egemin. Ook gaat de Belgische magazijninrichter de conveyorinstallatie en de transferwagen leveren. “Samen met Zijderlaan en hun consultancybureau Dual Logistics hebben we hiervoor het concept ontworpen”, aldus Marcel Spruijt, sales manager van Egemin.

De implementatie zal in totaal elf maanden in beslag nemen.

Reageer op dit artikel