nieuws

Mondiale verkoop material handling in de lift

Warehousing

Het gaat goed met de verkoop van material handling systemen wereldwijd. De mondiale verkoop is met vijf procent toegenomen. Europa blijft daarentegen achter.

Mondiale verkoop material handling in de lift

De eerste negen maanden van 2013 zijn er vijf procent meer material handling systemen verkocht dan over diezelfde periode vorig jaar. De vijf procent groei bevat onder meer de toenemende verkoop van vorkheftrucks. In de eerste negen maanden zijn wereldwijd 752.000 stuks verkocht, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er 716.300.

Noord Amerika koploper

De mondiale groeiafzet van material handling systemen wordt vooral gestuwd door Noord Amerika. Hier stegen de verkoopcijfers met elf procent. Azië was goed voor een toename van acht procent.  Die groei komt met name door de twaalf procent stijging in China. In Europa daarentegen daalde verkoop met een procent.

Cijfers Hyster/Yale en Jungheinrich

Dat melden Hyster/Yale en Jungheinrich in hun business update over de eerste negen maanden van 2013. Hyster/Yale noteerden een netto winst van 84,3 miljoen dollar en een omzet van 1,8 miljard. De omzet van de Jungheinrich Group is de eerste negen maanden nagenoeg gelijk met vorig jaar. 1743 miljoen euro in 2013 ten opzichte van 1720 miljoen euro vorig jaar. Jungheinrich heeft vooral last van kwakkelend  Europa dat de grootste afzetmarkt is van het bedrijf.

Groei zet door

De positieve mondiale cijfers en dan met name van vorkheftrucks komt overeen met de voorspelling die de leden van de Industrial Truck Association (ITA) eerder dit jaar gaven. Zij voorspellen voor 2013 een groei van twee tot drie procent. In 2014 komt daar nog een of twee procent bij. Vorig jaar groeide de internationale material handlingindustrie met 4,1 procent tot 14,6 miljard dollar.

Reageer op dit artikel