nieuws

Jungheinrich grijpt net naast eco design prijs

Warehousing

Jungheinrich is er niet in geslaagd de eco design prijs in de wacht te slepen. De innovatieve pallettruck moest zijn meerdere erkennen in een innovatief houthaardsysteem.

Jungheinrich grijpt net naast eco design prijs

De elektrische pallettruck  EJE 112i was in de race voor de prijs in de categorie product. De genomineerde truck, die voor het eerst op de Cmat in 2011 werd getoond, bevat lithium-ion techniek. De batterij. weegt iets meer dan 14 kg. Door het hogere rendement van lithium-ion batterij en de kleinere massa (150 kilo minder) van de truck, ligt het energieverbruik aanzienlijk lager.


De Ecodesign prijs is in het leven geroepen door het Duitse Ministerie van Milieu en het Milieuagentschap en bedoeld voor producten waarvan het ontwerp is gericht op het voorkomen van schadelijke milieueffecten. In totaal waren 140 bedrijven in diverse categorieën genomineerd. Vorig jaar won Still de prijs met de RX 70 Hybride.

Reageer op dit artikel