nieuws

Hercuton bouwt mega dc Wehkamp

Warehousing

Hercuton bouwt mega dc Wehkamp

Hercuton gaat in opdracht van WDP Nederland het distributiecentrum voor Wehkampin Zwolle bouwen. Het betreft het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld.

Wehkamp maakte de bouw van het dc begin november bekend. Het geautomatiseerde magazijnsysteem, dat verrijst op logistiek bedrijvenpark Hessenpoort bij Zwolle, krijgt bijna 480.000 picklocaties waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden aangevoerd door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee wordt het distributiecentrum volgens wehkamp.nl ‘het grootste geautomatiseerde warehouse ter wereld ‘ waar het gaat om online retail. De maximale pickcapaciteit van het systeem is 196.000 items per dag, wat neerkomt op 61 miljoen items per jaar. In het systeem is ruimte om vier miljoen artikelen op te slaan.

BREEAM

Het distributiecentrum bestaat uit 3 bouwlagen. De begane grond vloer heeft een oppervlakte van 34.178 m2, de 1e verdieping behelst 12.344 m2 en de 2e verdieping 500 m2. Het streven is om een BREEAM-certificering voor duurzaamheid te behalen. Op dit moment wordt onderzocht welke energievriendelijke maatregelen zullen worden toegepast. Zo zal er onder meer warmte-koudeopslag plaatsvinden.  Medio november start Hercuton met de heiwerkzaamheden. Wehkamp.nl wil in het najaar van 2015 het complex in gebruik nemen.

Reageer op dit artikel