nieuws

Goodman bouwt voor Amazon grootste dc van Polen

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman bouwt voor Amazon een e-fulfilment centrum in het Poolse Wroclaw. Het dc krijgt een oppervlakte van 95.000 vierkante meter dat daarmee gelijk ook het grootste logistieke pand van zowel Polen als Oost-Europa is. De komst van de webwinkelgigant levert tweeduizend vaste arbeidsplaatsen op in de regio Wroclaw.

Goodman bouwt voor Amazon grootste dc van Polen

In piekperiodes wordt dit aantal aangevuld door Amazon met nog eens drieduizend uitzendkrachten. De bouw van het e-fulfilment centrum voor de Amerikaanse webwinkelgigant is in oktober al gestart en het pand zal medio 2014 in gebruik worden genomen, meldt Goodman.

Elf dc’s in West-Europa

Webwinkelretailer Amazon is geen onbekende voor Goodman in Europa. Zo bouwde de logistiek vastgoed ontwikkelaar sinds 2006 voor Goodman elf distributiecentra verdeeld over Duitsland (Bad Hersfeld onder andere), Frankrijk (Lauwin-Planque zie foto) en het Verenigd Koninkrijk. Het ging hierbij om de bouw van meer dan 900.000 vierkante meter aan magazijnruimte.

Goodman heeft vijf dc’s in Polen

Het distributiecentrum van Amazon is de vijfde ontwikkeling van Goodman in de regio Wroclaw. In het verleden bouwde de logistiek vastgoedontwikkelaar in total 70.000 vierkante meter aan distributieruimte voor Whirlpool, TJX Europe, Walki Group en Casetech.

Reageer op dit artikel