nieuws

Fibor zweert bij LPG heftrucks

Warehousing

Fibor Packaging, producent van massief karton vervangt zijn oude LPG heftrucks voor nieuwe gasvarianten van Jungheinrich. Het Duitse merk levert tien exemplaren.

Fibor zweert bij LPG heftrucks

Fibor overwoog elektrisch, maar koos toch weer voor LPG trucks. Ap Kerkmeijer manager Product Technologische Ontwikkeling en Optimalisatie:  “Met elektrisch aangedreven trucks zouden we een ruimte moeten inrichten om de batterijen veilig te wisselen en te laden. Daar was een forse investering voor nodig geweest. Bovendien hebben we die ruimte simpelweg niet. Ook zouden we moeten investeren in extra wisselbatterijen om onze 24-uurs inzet te waarborgen. Vanuit investeringsoogpunt is de hernieuwde keuze voor LPG dan ook de meest logische.”

Zuinig

De heftrucks van 2 en 2,5 ton zijn uitgevoerd met een hydrostatische aandrijving en VW-motoren. Fibor Packaging claimt een verbruik reductie van 15 tot 20 procent, vergeleken met een hydrodynamisch aangedreven verbrander. Primagaz levert drie keer per week de LPG wisseltanks. Om stilstand te voorkomen zijn de tanks uitgerust met een indicator waardoor de chauffeur op tijd gewaarschuwd wordt.

Reageer op dit artikel