nieuws

Tank Services Pernis koopt twee zware Hyster heftrucks

Warehousing

Barloworld Intern transport leverde onlangs twee nieuwe Hyster H18XM-12 vorkheftrucks aan Tank Services Pernis (TSP). Met deze aankoop zet TSP volgens eigen zeggen een nieuwe stap richting een betrouwbare handling van de tankcontainers, die bij het bedrijf worden gereinigd en gerepareerd.

Tank Services Pernis koopt twee zware Hyster heftrucks

De reden dat PST de overstap maakte naar Hyster was het feit dat het leasecontract van de vorige vorkheftrucks afliep. “De betrouwbaarheid van beide machines liet, na zes dienstjaren, te wensen over. Te vaak stonden deze heftrucks stil”, zegt Olivier Willekens, Business Development Manager bij Tank Services Pernis (TSP). Het bedrijf ging dan ook op zoek naar vervangers. Die vond het bij Barloworld dat de twee Hyster vorkheftrucks van het type H18XM-12 leverde.

Bewuste keuze 18-tons heftruck

“We hebben diverse leveranciers benaderd en trucks vergeleken op prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Daarnaast speelde ook service en expertise een belangrijke rol en die leverde Barloworld. Ze dachten met ons mee en kwamen uiteindelijk ook met de beste oplossing, want waar de concurrentie verzwaarde 16-tonners aanbood, stelde Barloworld als enige voor om 18-tons vorkheftrucks in te zetten.”, aldus Willekens.

Truck heeft double lock systeem

Voor onder meer een veilige inzet zijn de heftrucks uitgerust met de Powered Pile Slope (PPS) optie, een tien meter hoge hefmast en een ELME schuifspreader, inclusief het zogeheten double lock systeem. Dankzij de spreader kunnen zowel 20-, 30-, als 40-voets containers worden gehandled. Het double lock systeem minimaliseert hierbij de kans dat een container uit de spreader valt.

Tweedaagse training en BMWT-certificaat

Snelheidsbegrenzers, achteruitrijcamera’s en een door Barloworld verzorgde tweedaagse training voor alle zes de heftruckchauffeurs, inclusief BMWT-certificaat, dragen bij aan een verdere verhoging van de veiligheid.

Reageer op dit artikel