nieuws

Ricoh breidt uit in Bergen op Zoom

Warehousing

Ricoh verstevigt de positie van haar Europese distributiecentrum in Bergen op Zoom. De assemblagewerkzaamheden die nu nog in fabrieken in Engeland en Frankrijk worden uitgevoerd, worden overgeheveld naar Bergen op Zoom.

Ricoh breidt uit in Bergen op Zoom

Het Japanse elektronicaconcern heeft de huur van de kantoren en het magazijn in Bergen op Zoom verlengd en maakt plannen om het pand te verbouwen. DHL blijft de komende jaren  als logistiek dienstverlener aan Ricoh verbonden. Er is een contract voor vijf jaar voor opslag, distributie en productiewerk afgesloten.

Vanuit de vestiging in Bergen op Zoom verscheept Ricoh jaarlijks meer dan een half miljoen printers en kopieerapparaten naar bestemmingen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. DHL verzorgt alle werkzaamheden in het zeven voetbalvelden grote magazijn. Ook maakt DHL de machines ‘plug-and-play’-gereed. Vooral de wat grotere machines worden voorzien van opties en allerlei maatwerkinstellingen. Ook de tonercartridges worden vanuit Bergen op Zoom gedistribueerd. Daarvan gaan er elke dag zo’n 40.000 Europa in.

Reageer op dit artikel