nieuws

Offringa nieuwe importeur van Mitsubishi heftrucks

Warehousing

De nieuwe importeur van Mitsubishi heftrucks is Offringa uit Creil. Na de turbulente reorganisatie van Mitsubishi Forklift Trucks en de verhuizing van de productie van Almere naar fabrieken in Finland en China, volgde in Nederland een heroriëntatie van de distributie wat er in resulteerde dat Offringa sinds mei officieel de importeur is.

Offringa nieuwe importeur van Mitsubishi heftrucks

Sinds enkele maanden is Offringa vooral gefocust op de uitbreiding van het dealernetwerk. Volgens de importeur zijn een aantal Mitsubishi-dealers aan boord gebleven en er zijn onderhandelingen gaande met allerlei nieuwe partners. Daarnaast bereidt Offringa zich voor op de nieuwe taken die bij een importeurschap horen.

Kans met beide handen aangegrepen

Directeur-eigenaar Kornelis Offringa zegt hierover: “Toen wij na de sluiting van de Mitsubishi fabriek in Almere de mogelijkheid kregen om importeur te worden, grepen wij die met beide handen aan. Momenteel zoeken wij vooral naar bedrijven die passen bij het merk Mitsubishi.”

Technische ondersteuning verbeteren

Offringa heeft diverse medewerkers van Mitsubishi in dienst overgenomen om vooral de technische ondersteuning van dealers en klanten op het niveau van een importeur te tillen. Offringa: “Natuurlijk gaan wij rollen vervullen die nieuw voor ons zijn. Maar omdat we al jarenlang dealer waren, weten wij wat de behoeftes aan ondersteuning zijn. Daar gaan wij in de komende tijd zorgvuldig aan werken.”

Reageer op dit artikel