nieuws

Montea koopt A-ware Food Group dc in Almere

Warehousing

De Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar Montea heeft het distributiecentrum van logistiek dienstverlener A-ware Food Group in Almere overgenomen van Axel Real Estate, de eigenaar van het pand. Met de overname van het dc dat is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Stichtse Kant is een bedrag gemoeid van 13,7 miljoen euro.

Montea koopt A-ware Food Group dc in Almere

Deze aankoop betekent voor Montea eerste stap op Nederlandse bodem. Huurder A-Ware Food Group, een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van voornamelijk kaas, nam eind 2012 zijn intrek in het distributiecentrum waar ooit het inmiddels failliete Black Box Logistics zetelde.

Huur met koopoptie

De huurovereenkomst tussen de logistiek dienstverlener en de Belgische vastgoedontwikkelaar heeft een vaste looptijd van 22 jaar, met een koopoptie – in lijn met de investeringswaarde – voor A-ware Food Group na twaalf jaar.

Goede verbindingen met A6 en A27

Het dc dat sinds 2008 is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Stichtse Kant heeft een goede verbinding naar de autosnelwegen A6 richting Amsterdam en A27 richting Breda en Almere. Het pand heeft een totale oppervlakte van circa. 36.000 vierkante meter met 24.000 vierkante meter aan opslagruimte en zevenhonderd vierkante meter kantoorruimte. Het distributiecentrum is ESFR gesprinklerd en heeft een vrije hoogte van elf meter, meldt Montea.

Montea wil uitbreiden in Nederland

De Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar ziet de aankoop van dit dc als opstap naar een verdere uitbreiding van zijn activiteiten in Nederland. “We zullen ons hoofdzakelijk richten op het kerngebied Amsterdam-Antwerpen- Venlo, met de nadruk op distributiecentra met een goede weg- en waterontsluiting. Zowel Europese distributiecentra (EDC’s) als nationale hubs hebben we in het vizier”, zegt Montea-CCO Peter Demuynck.
Daarnaast biedt deze strategische uitbreiding Montea de mogelijkheid haar klanten – veelal internationale spelers – verder te volgen in hun groei. De vastgoedontwikkelaar gelooft daarnaast in verdere groei door partnerships aan te gaan met Nederlandse partijen.

Reageer op dit artikel