nieuws

Melkpoederfabriek levert sneller door Still-palletshuttle

Warehousing

Melkpoederfabriek levert sneller door Still-palletshuttle

De melkpoederfabriek van Danone Nutricia in het Ierse Castleview Macroom kan ondanks een fors groei in de productiecapaciteit nog sneller leveren dankzij de recente ingebruikname van een palletshuttle van Still. Het compacte systeem maakt daarnaast een aanzienlijke kostenbesparing mogelijk.

Een forse toename in de marktvraag bewoog Danone Nutricia tot een recente modernisering van de productiefaciliteit in Castleview Macroom niet ver van Cork. Deze modernisering zorgde ervoor dat het bedrijf de capaciteit verdrievoudigde, tot meer dan honderdduizend ton per jaar. Om op deze groei te anticiperen is door Danone Nutricia in nauwe samenwerking met Still een nieuw palletshuttle systeem geïnstalleerd.

Automatisch palletiseren

Gemiddeld verlaten ongeveer twaalf bigbags met melkpoeder de productieruimte van Nutricia. Nadat deze automatisch zijn gepalletiseerd worden ze met behulp van vorkheftrucks of direct naar de expeditievloer gebracht of in een van de 99 kanalen van het compacte opslagsysteem geplaatst.
Via een compacte radiografische afstandsbediening wordt het juiste commando doorgegeven aan een van de drie shuttles, die vervolgens volledig zelfstandig de pallet naar de gewenste opslaglocatie brengt.

Oude magazijn barstte uit zijn voegen

Het systeem is in staat om tot 55 pallets per uur te transporteren en kan een volledige shift op volle capaciteit aan.

“Ons voormalig magazijn – met traditionele, brede gangpaden – barstte bijna uit zijn voegen. We zaten te krap en moesten dringend op zoek naar een oplossing”, vertelt Danone’s supply chain manager in Macroom, Rogier van Hasselt. Mede vanwege de uniformiteit in het artikelassortiment is dit palletshuttle-systeem volgens hem de beste keuze.

Opslagruimte is compacter

Het plannen van de dagelijkse ritten is ook vereenvoudigd volgens Van Hasselt. “We zijn nu in staat om meer dan negentig procent van de beschikbare oppervlakte effectief te gebruiken voor opslag. Hoewel de opslagruimte beduidend compacter is geworden, is onze totale opslagcapaciteit daarentegen bijna verdubbeld.”

Aanzienlijke kostenbesparing

Ook het voorraadbeheer is verder geoptimaliseerd. Dankzij het nieuwe palletshuttle systeem kon Nutricia bijna vijftig procent van de kostbare magazijnruimte en van de benodigde tijd voor voorraadbeheer besparen. “Daarmee levert de oplossing een aanzienlijke kostenbesparing op”, aldus de Danone supply chain manager.

Reageer op dit artikel